Skuresvampe – Bedste miljøvenlige skuresvampe uden plastik

Skuresvampe også kaldet rengøringssvampe, er en af de mest brugte rengøringsartikler i private hjem. Desværre er skuresvampen også en kilde til spredning af mikroplast og ofte bruges de kun én gang og bliver så smidt ud, ryger til forbrænding og forurener dermed. Heldigvis er der masser af gode miljøvenlige skuresvampe, og i denne artikel ser vi nærmere på dem.

Hvad skal/kan skuresvampe bruges til?

Nederst i artiklen kan du læse mere om de forskellige typer skuresvampe og i hvilke situationer de er bedst anvendt. Generelt bruges skuresvampe i to situationer:

  • Opvask af gryder og pander, samt visse finere service og glas – også kaldet opvaskesvampe.
  • Rengøring af overflader, især brugt på badeværelser og i køkkenet hvor overfladerne er særligt hårdt udsat.

En opvaskesvamp skal gerne være lidt blødere i overfladen og ikke ridse bestik, pander og gryder. En rengøringssvamp skal gerne være lidt grovere i det eller være dobbeltsidet med en grov og fin overflade.

Vi anbefaler rengøringssvampe uden mikroplastik

Nedenstående indenholder reklamelinks. De mest miljøvenlige skuresvampe til henholdsvis ridsefri opvask og rengøring af overflader.

Bedste skuresvamp til opvask

Maistic ridsefri skrubber

Genanvendelig, 100% plastfri og tåler opvask.

Bedste skuresvamp til rengøring

Maistic grov rengøringssvamp

Genanvendelig, 100% plastfri og tåler opvask.

Skuresvampe til opvask – der ikke ridser

Skuresvampe til opvask vil man gerne have ikke ridser, og det med god grund for kommer der først ridser i panden så begynder alt at brænde fast. Men udover panden kan en dårlig skuresvamp også lave ridser i vasken, som snavs sætter sig fast i, og ødelægge flotte tallerkener med mønstre osv. Derfor er det vigtigt med skuresvampe der ikke ridser til opvasken.

Ridsefri skrubber til opvask fra Maistic

Denne svamp er perfekt til at vaske op med, og det gælder både gryder, pander, glas og porcelæn. Den laver ikke ridser og er faktisk behageligt blød, hvilket går det til opvaskesvamp der ikke bare er effektiv, men også lækker at arbejde med.

Skuresvampen fra Maistic kan vaskes i opvaskemakinen el. vaskemaskinen og på den måde genanvendes igen og igen. Den er lavet af naturlige materialer, hvorfor du bare kan smide den i skraldespanden når den er slidt op, den vil ikke forurene unødigt ved forbrænding. Kernen af svampen er lavet af naturligt cellulose og det er indpakket i det bæredytige materiale hamp.

Opvaskesvamp af kokosfiber og naturgummi fra Maistic

Ja der er tale om endnu en skuresvamp fra Maistic, men når det kommer til skuresvampe og andre husholdningsartikler, så er Maistic også et af de førende brands og derfor er den næste miljøvenlige skuresvamp jeg anbefaler til opvask og fra Maistic. Denne skuresvamp til opvask er 100% naturlig og lavet af kokosfiber og naturgummi, så den er fri for mikroplast.

Kokosfibrene gør at denne svamp er mere effektiv til gryder og pander hvor fedt og madrester kan sidde godt fast. Den ridser ikke ved brug, så du kan være helt tryg ved at tage den i brug til opvask af gryder og pander. Du kan med fordel smide den med i opvaskemaskinen en gang imellem, hvis den trænger til opkvikning.

Cellulosesvamp til opvask af glas og kopper

En cellulosesvamp kan have flere anvendelses formål end bare at blive brugt til opvask. Den egner sig særdeles godt til opvask af vinglas og krus og kopper der ikke kan tåle maskinvask, den egner sig knapt så godt til meget snavset opvask af gryder og pander. Derudover er en cellulosesvamp faktisk et rigtig godt alternativ til karklude.

Cellulose er et naturligt materiale lavet ikke af andet end træfibre. Det er ligesom alle de andre skuresvampe jeg anbefaler i dette indlæg, en svamp der kan anvendes igen og igen, så længe du husker at lade den tørre mellem brug og en gang imellem smider den med i opvaskemaskinen el. en vaskemaskine, så den bliver renset helt for fedt og bakterier.

Kobbersvamp til gryder og pander

Her er en lidt anderledes skuresvamp end de andre, men den er som lavet til at skure gryder og pander rene. Selvom man kunne frygte at et metal som kobber vil ridse, så er disse kobbersvampe 100% ridse-fri og kan bruges til at rengøre køkkenvasken, bestik og glas også. Det slidstærke materiale gør at den kan bruges igen og igen og så er den helt plastikfri, hvilket må siges at gøre det til en miljøvenlig skuresvamp.

Denne gang er svampen ikke fra Maistic, men fra den franske mærke La Droguerie Écologique – en virksomhed der primært beskæftiger sig med produktion og distribution af bæredytige rengøringsprodukter.

Loofahsvamp – all-round skuresvamp

Loofah er et nyere materiale indenfor rengøring der er blevet utroligt populært i forbindelse med bæredygtighedsbølgen.

Skuresvampe til rengøring uden plastik

Som en af Danmarks førende sider indenfor privat rengøring, vil vi gerne sætte fokus på miljøvenlig rengøring. Vi vil gerne opfordre dig til ikke at bruge de klassiske skuresvampe i mange farver, da de er fyldt med mikroplast. I sidste ende er det dog dit eget valg, og der kan være situationer hvor det giver god mening for dig at vælge en anden type skuresvamp. Herunder finder du de bedste skuresvampe til rengøring af overflader mm.

Sonett rengøringssvamp

Grov rengøringssvamp fra Maistic

Suztain

Andre miljøvenlige skuresvampe

De forskellige typer skuresvampe

Der er mange forskellige typer skuresvampe, men fælles for dem er at de kan og skal bruges til at skrubbe noget væk, og modsat en klud kan de gøre rent helt til bunds. I denne artikel har jeg mest haft fokus på skuresvampe til rengøring i hjemmet, men der er mange andre skuresvampe som kan anvendes til f.eks. …

Rengøringssvampe

Køkkensvampe

Opvaskesvampe

Melaminsvamp aka. mirakelsvamp Nanosvamp

Grydesvamp

Stålsvamp

Tavlesvamp

Slibesvamp

Skriv en kommentar