Genvex filter – G4 og G7 filtre til Genvex anlæg

Genvex er et af de mest populære ventilationsanlæg i Danmark og et ventilationsanlæg skal vedligeholdes jævnligt, blandt andet ved at udskifte ventilationsfilteret med jævne mellemrum – typisk 2-4 gange om året.

Hvert mærke og hver type af ventilationsanlæg har deres egne filtre, og derfor skal de også udskiftes med denne type filter. I denne artikel kan du læse om filtre til Genvex ventilationsanlæg, samt hvor ofte og hvordan du skifter Genvex filtre.

Hvilke filtre til Genvex ventilationsanlæg?

Det kan være fristende at prøve at udskifte sit filter med klip selv ventilationsfiltre, men desværre går den ikke til Genvex anlæg.

Genvex anlæg anvender såkaldte kassette filtre og skal derfor udskiftes med et tilsvarende ventilationsfilter i samme størrelse for at fungerer optimalt og give anlægget den vedligeholdelse det har brugt for, for at skabe et godt indeklima.

Der findes en de forskellige Genvex anlæg, som bruger hver deres filter, det kan være små forskelle, men dog vigtige forskellige, hvorfor du skal vælge det Genvex filter der passer til netop den model du har af Genvex anlæg.

Herunder kan du blive klogere på de forskellige Genvex modeller og finde filtre der passer til.

Filter til Genvex de forskellige Genvex modeller

  • Genvex ECO 300
  • Genvex ECO 360 R
  • Genvex ECO 375
  • Genvex ECO 400
  • Genvex GE Energy 2
  • Genvex GES Energy S
  • Genvex GES Energy M
  • Genvex Energy ECO 180
  • Genvex GE 590

Find og køb dit Genvex filter herunder

Når du har tjekket dit Genvex anlæg og fundet ud af hvilken model du har, så kan du finde billige Genvex filtre på https://filterlageret.dk/20-genvex-filter både af typen G4 og F7 til de fleste anlæg.

Groft G4 Genvex filter

Et G4 filter er et grovere filter, men det er også et standard filter i de fleste ventilationsanlæg og renser luften der kommer igennem anlægget nok til at skabe et godt indeklima for langt de fleste mennesker.

Et G4 filter kan anvendes i begge ender af dit ventilationsanlæg, men bør altid anvendes på udsugningsdelen af anlægget.

Fint F7 Genvex pollen filter

Et F7 filter er et finere filter der også kaldes et pollenfilter. Det kan bruges i foråret og om sommeren på indsugningen, hvor det vil sortere pollen fra og dermed skabe et langt bedre indeklima for allergikere.

Hvor ofte skal filter skiftes i Genvex anlæg?

Filteret i et ventilationsanlæg bør altid skiftes efter behov. Det kan være forskellige fra hvor du bor, og nogle steder vil der være behov for at skifte filteret hver 3. måned, mens du andre steder kan nøjes med at skifte det hver 6. måned.

Hovedreglen hedder også at du skal skifte filteret 2-4 gange om året, så det er med at huske at gøre det. Det er nemlig dit ventilationsanlæg der er med til at skabe et godt indeklima og derfor er det vigtigt at få udskiftet filtre jævnligt.

Er du i tvivl om hvor ofte du skal udskifte dine ventilationsfiltre, så kan du altid tage et kig til filteret en gang om måneden og gøre status på hvor meget det trænger. Dermed kan du hurtigt danne dig et overblik og om der er sæsonudsvingninger.

Hvordan skal mit filter vende i Genvex anlægget?

Det nemme svar her, er at du skal se på det filter du tager ud af dit Genvex anlæg og vende det nye filter den samme vej. Har du allerede gjort det, så kommer her en beskrivelse af hvordan du finder ud af hvilken vej det skal vende.

Når der er tale om panelfiltre til Genvex anlæg, så kan du altid finde en pil på filteret der skal vende den vej som luften blæser, alt efter hvor du skifter filteret. Faktisk kan du ikke indsætte filteret forkert, da panelfiltre kan vende begge veje, men pilen er blot en hjælp så du ved tjek af filteret ikke får sat det ind så støvet bliver blæst tilbage i anlægget.

Er der tale om filtre med filtermåtter, så skal filteret som udgangspunkt altid vende med det vide indad.

Skriv en kommentar