Gardiner har de fleste af os installeret ved alle vinduer i hjemmet og desværre er det ofte en overset ting i rengørings, for gardiner kan nemlig være store støvslugere og sprede meget støv når man ruller dem op og ned, derfor skal de renses en gang imellem.

I denne artikel får du nogle gode råd til hvordan du bedst muligt rengøre dine gardiner, så du kan holde dit hjem mere støvfrit.

Kan man rense gardiner?

De fleste gardiner er svære at have med at gøre, især gardintyper som har snoretræk og plastikskinner i stoffet, det gælder f.eks foldegardiner og rullegardiner og så er der gardintyper som lamelgardiner og plisségardiner der er lavet af anden end stof. Almindelig stof gardiner kan du for det meste enten levere til rens el. vaske i din egen vaskemaskine.

Foldegardiner og rullegardiner kan du støvsuge, aftørre og dampe for at få dem helt rene.

Plisségardiner og lamelgardiner kan du tørre af med en fugtig klud, hvilket du børe gøre jævnligt.

Hvordan vasker jeg gardiner?

Hvis du kan vaske gardiner i vaskemaskinen, så skal du blot følge de anvisninger der er på mærket på gardinet ligesom når du vasker tøj.

Hvis ikke du kan smide dem i vaskemaskinen kan du undersøge om et renseri el. en møbelrenser kan klare opgaven. Du kan også selv gøre følgende for at vaske og rense gardiner der ikke tåler tørretumbleren:

  1. Hvis du kan start med at tage dem ned og ryst og luft dem udenfor en gang i mellem.
  2. Støvsug og aftør gardinerne med en fugtig klud.
  3. Har du en el. har du mulighed for at låne en dampmaskine, så damp også gardinerne med den.

Er det lidt pletter hist og her på gardinerne, kan du godt tage en våd klud med lidt sæbe og gnubbe den væk. Det bør de fleste gardiner kunne klare.

Hvor ofte bør man vaske gardiner?

Du bær vaske og rense dine gardiner ligeså ofte som du gør rent i hjemmet.

Som sagt er gardiner et godt sted for støv at samle sig uanset gardintypen, og derfor vil dit hjem også hurtigere blive støvet hvis ikke du renser dem. Det er især vigtig ikke at have for meget støv samlet på soveværelset hvor du sover.

Hvem vasker gardiner?

Alt efter hvilke gardiner du har, har du forskellige muligheder for at få dem renset/vasket. Du har disse valgmuligheder når du skal have vasket gardiner:

  • Gør det selv når du gør rent med aftørring el. maskinvask
  • Lad din rengøringsdame klare opgaven
  • Indlevering af dine stof gardiner til et renseri
  • Møbelrenserfirmaer kan komme ud at dampe dine gardiner

Der er med andre ord flere muligheder for at få gjort dine gardiner rent med jævne mellemrum og holde støvet fra fadet. Du kan få en god pris på rengøringshjælp hos os.

Nye gardiner – Er dine gardiner for gamle?

Nogle gardiner kan have noget en alder hvor det ikke rigtig er muligt at få dem pæne igen og måske er de også blevet så møre og misfarvet at du ikke en gang har lyst til at prøve. Er du ude i sådan en situation, så skal du nok bare få dig nogle nye gardiner.

Du kan nemt få et tilbud på hvad det vil koste at få nye gardiner i hjemmet ved at bestille en gardinbus til at lave gardiner efter mål. Det er dyrt at få installeret nye gardiner, men husk at gardiner er noget du kan have i rigtig mange år, da gardiner i god kvalitet alt andet lige bør holde rigtig længe med den rigtige vedligeholdelse.