Flytning af møbler – Hvad koster det?

En flytteopgave kan være stor eller lille, bestå af mange ting eller en ting. Selvom en flytteopgave muligvis kun består af en genstand, så kan det alligevel kræve et professionelt flyttefirma til at løse opgaven. Det er eksempelvis tilfældet hvis du skal have flyttet større og mere værdifulde møbler.

I denne artikel ser jeg nærmere på hvad flytning af enkelte møbler koster og hvad du som forbruger skal være opmærksom på når du bestiller flytning af store genstande som sofaer, senge og klaver.

Flytning af møbel pris

Den første ting du skal vide noget om er prisen. Det er ikke uvæsentligt at være forberedt på at prisen for flytning af et enkelt møbel godt kan være høj sammenlignet med flytning af et helt hjem. Flyttefirmaet skal nemlig stadig køre fra A til B, de skal stadig sende to flyttemænd der kan løfte, og de skal stadig stille en rimelig stor flyttebil til rådighed.

Det betyder altså at der er en del faste omkostninger der stadig skal betales for ved flyttefirmaet, der er med til at forhindre en rigtig lav pris. Typisk vil et professionelt flyttefirma kunne klare flytning af møbel fra omkring 1.000 kr. Den endelige pris afhænger blandt andet af:

  • Antal flyttemænd
  • Størrelse på møbel
  • Møblets skrøbelighed
  • Benzinpriser
  • Transportafstand

Du vil selvfølgelig gerne havde den bedste pris på flytning af dit møbel og derfor betaler det sig at indhente flyttetilbud fra flere flyttefirmaer.

Forsikring ved flytning af enkelt møbel

Under normale omstændigheder skal der ikke nogen særlig forsikring til ved flytning af enkelte møbler, i nogle tilfælde kan en særlig forsikring dog blive relevant og det er hvis der er tale om særligt værdifulde genstande. Eksempler på dette kunne være:

  • Et klaver
  • Et flygel
  • Et spejl
  • En seng (f.eks. en Hästens seng)

I dette tilfælde skal du inden du får foretaget en flytning snakke med dit flyttefirma om hvordan de er forsikret, da der jo er tale om en særligt værdifuld genstand.

Det fleste professionelle flyttefirmaer har løsninger til flytning af værdifulde objekter og derfor er det nemt klaret. Det er blot vigtigt at du nævner, så der er styr på forsikringen hvis skaden skulle ske.

Billig transport af møbler

Der er mange møbler ikke er så tunge igen og ikke fylde så meget, mange af disse møbler kan du finde ret billig transport til hvis du vælger noget andet end et klassisk flyttefirma.

Det kan være en klar fordel prismæssigt hvis der er tale om et mindre skab el. spisebord, møbler der kan skilles ad el. en enkeltmandsseng. Du bør ikke bruge denne slags tranportfirmaer til store tunge møbler og værdifulde genstande da de ikke er forsikret på samme måde.

Sådan en møbeltransport bliver ofte brugt ved transport af brugte møbler der bliver købt og solgt på DBA, Gul og Gratis og Facebook Marketplace.

Skriv en kommentar